Igor Mirović pustio je u rad postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda u fabrici “Dafar” u Zrenjaninu

0
211

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović pustio je u rad postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda u fabrici “Dafar” u Zrenjaninu.

Današnja poseta predsednika pokrajinske vlade Igora Mirovića protekla je u obilasku fabrike Dafar i tom prilikom je pustio u rad novo postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda nastalih u proizvodnom procesu fabrike. Kompaniju Dafar posetio je i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić sa saradnicima, i upoznao se sa procesom proizvodnje fabrike koja je danas u italijanskom i holandskom vlasništvu. Predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović izrazio je zadovoljstvo povodom puštanja u pogon novog postrojenja i istakao pomoć pokrajinske vlade našim kompanijama koje vrše izvoz za inostrano tržište. Predsednik pokrajinske Vlade osvrnuo se na pokrajinski agrarni budžet za 2018.godinu.

Povodom aktuelnih tema brze saobraćajnice Novi Sad-Zrenjanin-Beograd i renoviranju gradskog stadiona predsednik Vlade je izjavio da se projekti spremaju i da se uskoro očekuje početak radova.

Predsednik kompanije Dafar Zoran Galović istakao je odličnu saradnju sa pokrajinskom vladom u vezi sa projektima u oblasti privrede.

Kožara Dafar bavi se štavljenjem i doradom kože a svoje proizvode izvozi na tržište Evropske unije.  Sirova koža otkupljuje se od oko 100 klanica u regionu, a 95% gotovih proizvoda se izvozi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here