Ministar Mladen Šarčević boravio je u Zrenjaninu

0
214

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević boravio je u Zrenjaninu gde se sastao sa gradonačelnikom Čedomirom Janjićem

 Ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u Vladi Republike Srbije Mladena Šarčevića dočekao je u kabinetu gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić sa svojim saradnicima. Ovom prilikom razgovarano je o obrazovanju u gradu Zrenjaninu kao i o novim obrazovnim profilima i reformi obrazovnog sistema. Nakon prijema u kabinetu gradonačelnika ministar Šarčević održao je sastanak sa predstavnicima kompanija koje su ušle u sistem dualnog obrazovanja a to su Nis, Draxlmaier, Modital i mnoge druge. Direktori zrenjaninskih osnovnih i srednjih škola takođe su imali priliku da u razgovoru sa ministrom dobiju informacije o nastupajućim reformama obrazovanja kao i o funkcionisanju obrazovnih ustanova ali i planovima za naredni period. Današnja poseta nastavljena je obilaskom Tehničke škole u Zrenjaninu gde se predstavnicima medija obratio gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić istakavši da grad Zrenjanin po pitanju obrazovanja ima dosta toga da pokaže.

Obraćajući se medijima, ministar Šarčević je objasnio razloge svog dolaska i najavio ozbiljne promene za ovo područje.

Nove reforme koje očekuju Gimanzije u Srbiji odnose se na povećanje kvaliteta, relevantnosti i efikasnosti opšteg srednjeg obrazovanja. U pitanju je rusko-francuski model a ministar Mladen Šarčević je ovom prilikom pojasnio šta ovaj model donosi gimnazijalcima u Srbiji.

V.d.direktora Tehničke škole u Zrenjaninu Đorđe Klać istakao je višegodišnju saradnju sa kompanijom NIS koja je rezultirala zaposlenjem učenika.

Mogućnost uvođenja informatičkog odeljenja za gimnazijalce u Zrenjaninu , bila je još jedna od tema razgovora ministra i predstavnika lokalne samouprave. Tim povodom organizovana je poseta Zrenjaninskoj gimnaziji a čelnike ministarstva i lokalne samouprave dočekao je direktor škole Milan Radaković.

Poseta ministra Šarčevića završena je obilaskom OŠ Đura Jakšić a direkor škole Vesna Mađarov izrazila je zadovoljstvo posetom ministra i tom prilikom ukazala na probleme sa kojima se susreće ova škola.

Prilikom današnje posete zaključeno je da se sistem dualnog obrazovanja u Zrenjaninu sprovodi na visokom nivou i da se saradnja kompanija i škola odvija na pravi način. Ministar Šarčević naglasio je da se obrazovanje mora prilagoditi našem sistemu i potrebama privrednika koji posluju na teritoriji našeg grada.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here