Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, sa saradnicima, posetio je proizvodni pogon italijanske kompanije „IMS-Internacionalna mehanika Srb“

0
350

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, sa saradnicima, posetio je proizvodni pogon italijanske kompanije „IMS-Internacionalna mehanika Srb“ doo u industrijskoj zoni Jugoistok.

 Italijanska kompanija IMS Internacionalna mehanika Srb je novembra prošle godine potpisala ugovor o saradnji, investiranju i zakupu poslovnog prostora s gradom Zrenjaninom, Tehničkim fakultetom „Mihajlo Pupin“ i preduzećem Penfarm. Gradonačelnik Čedomir Janjić, sa saradnicima, posetio je proizvodni pogon ove fabrike koja je rad započela u decembru, i istakao zadovoljstvo zbog mladih radnika koji su zaposleni u ovoj fabrici odmah nakon završetka srednje škole.

Kompanija IMS Internacinalna mehanika Srb smeštena je u hali preduzeća Penfarm koja nikada nije počela sa proizvodnjom, a gradonačelnik očekuje da se još hala na taj način oživi. Vlasnik Kompanije IMS Internacinalna mehanika Srb Mirko Di Ticio izjavio je da je zadovoljan proizvodnjom u Zrenjaninu i najavio dalje planove kompanije.

Ova kompanija svoje proizvode izvizi na evropsko tržište, u ovom trenutku izvozi se u Italiju, Austriju, Nemačku i Švajcarsku. Kompanija proizvodi delove za mašine i mašinsku industriju, za farmaceutsku industriju, za industriju automobila i za poljoprivrednu mehanizaciju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here