Grad Zrenjanin će na sebe preuzeti celokupni projekat vezan za prečistač pijaće vode. Veoma brzo dobićemo potrebne dozvole što će značiti i da će konačno biti rešeno pitanje zdrave pijaće vode- izjavio je gradonačelnik Čedomir Janjić tokom susreta sa premijerkom Anom Brnabić

0
86

Na konferenciji za medije  tokom današnje  posete premijerke Ane Brnabić našem gradu, novinare je interesovalo i šta će se dešavati sa problemom koji se pojavio proteklih nedelja u Zrenjaninu, a tiče se početka rada postrojenja za prečišćavanje vode. Na ovo pitanje odgovore su dali gradonačelnik Čedomir Janjić i premijerka Ana Brnabić. Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić podsetio je da se na rešavanju ovog problema u prethodnom periodu intenzivno radilo sa nadležnim republičkim organima i institucijama, pa se tako uskoro očekuje i konačno rešenje višedecenijskog problema grada Zrenjanina.

Premijerka Ana Brnabić istakla  je da je dobra vest da je  postrojenje za prečišćavanje vode već završeno.

Premijerka  je novinarima objasnila i kakav će se model primeniti prilikom preuzimanja postrojenja od investitora koji je izgradio objekat u Zrenjaninu.

Voda za piće u Zrenjaninu zbog velike količine arsena, zabranjena je za korišćenje 2004. godine po rešenju sanitarne inspekcije. Postrojenje za prečišćavanje koje je završeno 2017.godine, tokom probnog rada uspelo je da  postigne kvalitet vode koji odgovara svim zahtevanim sanitarnim I zdravstvenim standardima.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here