Matijević Galad u julu otvara fabriku premiksa za stočnu hranu u Kikindi – najavljeno je iz kompanije Matijević

0
528

Kompanija Matijević Galad, deo Matijević Agrara, na imanju u Kikindi završava fabriku premiksa za stočnu hranu.  Kako navodi  direktor kikindske firme Nedeljko Berak, fabrika će biti otvorena u junu, prenose Kikindske novine.

– Proizvodićemo premikse za stočnu hranu za sva imanja Matijević Agrara u Vojvodini. Kapacitet je 3.000 tona premiksa za godinu dana – objasnio je Berak. Prema njegovim rečima, važan segment rada su i svinjogojske farme na samom Galadu i na farmi koja je nekad pripadala Jedinstvu. Na ove dve farme trenutno ima oko 1.800 krmača, što znači da se za klanicu u vlasništvu Matijevića godišnje isporuči 40.000 tovljenika.

Kako prenosi portal Agropres, ove godine proširiće se kapacitet farmi, jer je zacrtan plan da se uzgaja 55.000 tovljenika na godišnjem nivou. Ranijih godina ulagano je u automatsku ishranu, prasilišta i ventilaciju.

Ratarske kulture preduzeće uzgaja na 4.500 hektara. Ove godine uložiće i milion evra u sisteme za navodnjavanje. Oko 1.000 hektara biće u zalivnom sistemu, jer će biti potrebno 55.000 tona hrane za svinje.

Kompanija Matijević je u Kikindi vlasnik bivših poljoprivrednih dobara Galad i Jedinstvo i u tom gradu posluje čitavu deceniju. Za to vreme uloženo je četrdesetak miliona evra u razvoj farmi i ratarske proizvodnje.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here