Čedomir Janjić i Igor Mirović potpisali su ugovor o rekonstrukciji gradskog stadiona u Zrenjaninu

0
111

U zgradi Pokrajinske vlade gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović potpisali su ugovor o rekonstrukciji gradskog stadiona u Zrenjaninu.

Uprava za kapitalna ulaganja Autonomne Pokrajine Vojvodine dodelila je ukupno 1.931 dinara na javnim konkursima za finansiranje i sufinansiranje projekata na teritoriji AP Vojvodine u oblastima saobraćajne infrastrukture, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, vodosnabdevanja i zaštite vode, predškolskog obrazovanja, razvoja sporta i u oblasti energetske efikasnosti. Sredstva su dodeljena za realizaciju 36 projekata na teritoriji 29 gradova i opština. Među projektima je i rekonstrukcija gradskog stadiona u Zrenjaninu a vrednost investicije je 120.777.243 dinara. Ovom prilikom je predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović uručio ugovor o realizaciji projekta gradonačelniku Čedomiru Janjiću koji je istakao značaj ulaganja u sportsku infrastrukturu.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović istakao je da je od strane Pokrajinske Vlade i lokalnih samouprava sakupljeno ukupno 2.300 miliona dinara za investiranje projekata. On je naglasio da očekuje od predstavnika lokalnih samouprava brze i konkretne korake kad je u pitanju početak radova na realizaciji projekata.

Ukupno 240 miliona dinara obezbeđeno je za podršku projektima u oblasti razvoja sporta. Sredstva koja su dodeljena po ovom javnom konkursu namenjena su za finansiranje i sufinansiranje projekata izgradnje, dogradnje, rekonstrukcije, adaptacije i sanacije objekata u javnoj svojini na teritoriji AP Vojvodine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here