Gradski odbor SRS Zrenjanin apeluje da je krajnje vreme za podizanje svesti o važnosti kupovine domaćih proizvoda

0
81

Gradski odbor SRS Zrenjanin apeluje na sve građane Zrenjanina da je krajnje vreme za podizanje svesti o važnosti kupovine domaćih proizvoda. Poznata je činjenica da je kupovina domaćih proizvoda u mnogim zemljama pitanje kućnog vaspitanja.

Srbija danas, nažalost, ima veoma negativan bilans u razmeni robe sa inostranstvom. Takva praksa sa sobom povlači ekonomsku nestabilnost i konstantno ekonomsko slabljenje države,a samim tim i svih građana.Da bismo isto promenili,neophodno je da se poveća količina novca u opticaju, odnosno da se uveća priliv novca koji dolazi u zemlju, a da se smanji količina novca koja izlazi iz zemlje.To je put smanjenja spoljnotrgovinskog deficita, očuvanje nivoa deviznih rezervi i obezbeđenje stabilnosti domaće valute.U našem narodu još uvek, nažalost, važe stereotipi da je sva strana roba kvalitetnija od domaće, što svakako nije istina, navode zrenjaninski radikali.

Kupujmo domaće da bi naši građani imali priliku da od svog rada mogu materijalno obezbediti svoju porodicu, da se može živeti od zanata i veština, da novac ostane u Srbiji, da bi  naše komšije i prijatelji živeli i radili dostojanstvenije, da ulijemo nadu i sigurnost mladima,da sačuvamo duh inovacija i kreativnosti,koje imamo na pretek, a razumevanja i podrške skoro i nema ili je zanemariva.Ceo proces je sistem spojenih sudova, ono što neko proizvodi i prodaje  i onaj što nešto kupuje i novac daje, taj novac teče pa onda neka bar teče među nama.

Jalov i bedan je život ako je nečija kuća velika i divna, puna raskoši,a stoji u ulici punoj bede i siromaštva, podelimo sreću i novac, budimo solidarni sa zajednicom.                      Kupovinom domaćeg proizvoda uglavnom i do 90% novca ostaje u zemlji,i odlazi na proizvodnju, plate radnika, investicije, prosvetu, kulturu, zdravstvo, penzije, bezbednost, a ostatak odlazi putem profita u džepove vlasnika firme-GRAĐANINA SRBIJE.

Sprečimo enormno bogaćenje uvozničkog lobija, sprečimo odliv novca, omogućimo jačanje srpske privrede, ulijmo nadu mladim generacijama. Na svakom mestu i u svako vreme kada imate mogućnost izbora, izaberite domaći proizvod-navodi se u saopštenju Gradskog odbora  Srpske radikalne stranke u Zrenjaninu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here