Predsednica Vlade Ana Brnabić istakla je u razgovoru sa ambasadorkom Izraela u Srbiji Alonom Fišer Kam da odnosi Srbije i Izraela beleže stalan napredak kroz unapređenje političkog dijaloga i sve intenzivniju ekonomsku saradnju

0
267

Brnabić je istakla da dobri bilateralni odnosi i intenzivniji susreti zvaničnika dveju zemalja, naročito u protekloj godini, utiču na povećanje izraelskih investicija u Srbiji u brojnim oblastima, kao i veću trgovinsku razmenu.

Ona je dodala da posebnu mogućnost za unapređenje saradnje vidi u oblasti IT sektora, inovacija, životne sredine i turizma.
Predsednica Vlade je nagovestila da će predstojeći samit Evropske banke za obnovu i razvoj o Zapadnom Balkanu, koji se održava 26. februara u Londonu, biti dobra prilika za susrete sa izraelskim privrednicima, saradnju i planove za buduće investicije.
Fišer Kam je istakla značaj izgradnje Memorijalnog centra “Staro sajmište” i podsetila na to da su memorijali ovakvog karaktera važni za očuvanje i negovanje kulture sećanja i zajedničke istorije dva naroda.
Brnabić je istakla da će Vlada nastaviti da radi na ispunjenju planiranih aktivnosti u oblasti restitucije imovine žrtava Holokausta koje nemaju žive naslednike.
Sagovornice su ocenile da je Srbija odlukom o restituciji dala primer i dobar model drugim državama za rešavanje ovog pitanja.
Predsednica Vlade je izrazila zahvalnost ambasadorki Fišer Kam na principijelnom stavu Izraela o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i podršci u ovom, za Srbiju, važnom pitanju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here