U Moskvi je počeo 25. međunarodni sajam prehrambenih proizvoda „Prodekspo 2018“ na kome se predstavlja 15 srpskih kompanija u oblasti proizvodnje mlečnih proizvoda, mesnih prerađevina, programa zamrznutog voća i povrća, sokova

0
105

Nacionalni štand Srbije prvog dana sajma, posetili su Jevgenij Gromiko, zamenik ministra poljoprivrede Rusije i Slavenko Terzić, ambasador Srbije u Rusiji. Nastup domaćih kompanija na sajmu „Prodekspo 2018“organizuju Privredna komora Srbije i Razvojna agencija Srbije, uz podršku programa Ujedinjenih nacija za razvoj u Srbiji, sa ciljem promocije potencijala domaće privrede, podrške izvoznicima i povezivanja sa partnerima u inostranstvu. Već prvog dana sajma predstavnici naših kompanija održali su niz bilateralnih sastanaka sa potencijalnim partnerima.

Na nacionalnom štandu Srbije predstavljaju se: Bahus iz Paraćina, MEGGLE Srbija iz Kragujevca, PIP iz Novog Sada, Carnex iz Vrbasa, Beokapra iz Šida, Zemljoradnička zadruga  Moravac iz Leskovca,  NECTAR iz Bačke Palanke, KUČ-COMPANY iz Kragujevca, Mlekara Šabac, kao i firme sa sedištem u Beogradu – MASTER FRUTS, MUNDORAMA, NACIONALNA DISTRIBUCIJA, ZLATIBORAC i MIRAX AGRAR.

Kompanije iz Srbije predstavljaju proizvode na nacionalnom štandu površine 120 m². Ove godine na sajmu „Prodekspo 2018“ izlaže 2.450 kompanija iz 63 zemlje. „Prodekspo“ je najveća i najznačajnija specijalizovana izložba prehrambene industrije u Rusiji i Zajednici nezavisnih država, u okviru koje se organizuju poslovni susreti proizvođača, izvoznika i distributera, kao i predstavnika vodećih maloprodajnih trgovinskih lanaca.  Sajam „Prodekspo“ godišnje poseti preko 60 hiljada posetilaca iz oko 100 zemalja.

Nastup na međunarodnom sajmu omogućava izlagačima da predstave svoje proizvode i organizuju izvoz na nova tržišta, kao i da unaprede postojeće i ostvare nove poslovne kontakte. Tradicionalno učešće srpskih kompanija na jednoj od najuglednijih međunarodnih izložbi prehrambenih proizvoda u Rusiji, regionu Zajednice nezavisnih država i šire, direktno doprinosi kvalitetnijem pozicioniranju srpskih brendova i ukupnom rastu izvoza. „Prodekspo 2018“ traje do 9. februara.

Izvoz iz Srbije u Rusiju prošle godine povećan je za 25,7 odsto u odnosu na 2016. godinu i očekuje se da će premašiti milijardu dolara.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here