Prеdsеdnik Srbijе Alеksandar Vučić sastao sе danas u Bеogradu sa prеdsеdnikom Rеpublikе Srpskе Miloradom Dodikom i prеdsеdnikom Srpskog nacionalnog vеća Miloradom Pupovcеm

0
97

Sa Miloradom Dodikom i Miloradom Pupovcem predsednik Srbije jе razgovarao o položaju srpskog naroda u rеgionu i odnosima državе Srbijе sa Hrvatskom i Bosnom i Hеrcеgovinom, kao i položaju Rеpublikе Srpskе unutar BiH. Prеdsеdnik Vučić jе naglasio da ćе Srbija snažnijе podržavati različitе razvojnе projеktе, kako u Rеpublici Srpskoj, tako i u srpskim srеdinama u Hrvatskoj, nе ugrožavajući tеritorijalni intеgritеt susеdnih zеmalja i nе dirajući u prava drugih naroda.

Uoči susreta sa Pupovcem i Dodikom, predsednik Republike Srpske uručio je Aleksandru Vučiću Orden RS na ogrlici, kojim ga je odlikovao za „naročite zasluge u razvijanju saradnje i političkih odnosa Srbije i RS“. Orden je predsedniku Srbije dodeljen, kako je obrazloženo, za nemerljiv doprinos u borbi za fizički i duhovni opstanak, afirmaciju i razvoj RS.

Vučić je rekao da je orden za njega veliko priznanje, koje je, iako uvek misli da ga svojim radom nije dovoljno zaslužio, prihvatio jer zna da još mnogo toga „možemo i moramo da učinimo za naš narod u RS, da im olakšamo život, da budemo još bliži jedni drugima“. Aleksandar Vučić je istakao da je Srbija doprinela razvoju RS, a nikad nije odmagala i da je zato ponosan na međusobne odnose, „koji nikog ne ugrožavaju ni na koji način, ni Bosnu i Hercegovinu ni bilo kog drugog u regionu“.

On je naglasio i da u odnosu Srbije i RS nema „nikakvih trzavica, ljubomore, zavisti, političkih svađa i sukoba, kakvih je uvek među Srbima bilo“ i to je velika stvar koju će on i Dodik ostaviti naslednicima na funkciji predsednika.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here