Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je da će novi zakon o rodnoj ravnopravnosti, kao krovni dokument u ovoj oblasti, biti donet ove godine, ocenivši da je važno izbeći da neke odredbe ovog dokumenta budu prenormirane

0
93

Premijerka Ana Brnabić je, nakon sastanka sa poverenicom za zaštitu ravnopravnosti Brankicom Janković i članicama Udruženja poslovnih žena Srbije, podsetila na to da se nacrt pomenutog zakona nalazio na sajtu Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socajalna pitanja tokom decembra i januara.
Tom prilikom su, kako je objasnila, dobijeni komentari koji se uklapaju u postojeći nacrt, koji se zatim šalje Evropskoj komisiji na odobrenje.
Zakon o rodnoj ravnopravnosti iz 2009. godine koji imamo jeste, takođe, dosta dobar i jedan je od modernijih zakona u Evropi, ocenila je premijerka i dodala da u smislu rodne ravnopravnosti imamo dobar zakonski okvir, tako da će novi akt biti samo poboljšanje.
Ona je prenela da je po pitanju novog zakona htela da čuje i mišljenje privrede i da se uveri u to da neće doći do većih finansijskih i administrativnih nameta. Prema njenim rečima, u novom zakonskom aktu postoje rešenja koja su dobra i popularna, ali čija je primenljivost diskutabilna, s obzirom na to da nije definisano ko kontroliše njihovu implementaciju.
Brnabić je, odgovarajući na pitanja novinara navela da u narednih nekoliko meseci očekuje adekvatno rešenje za Metanolsko-sirćetni kompleks iz Kikinde, s obzirom na to da su u toku razgovori Ministarstva privrede i Međunarodnog monetarnog fonda. Ukoliko je privatizacija ovog kompleksa nemoguća, videćemo kako da dalje restruktuiramo to preduzeće kako bi bilo spremno za makar i delimičnu privatizaciju, objasnila je ona. Prema njenim rečima, rešenje se očekuje u narednih nekoliko meseci, kada se utvrdi šta se desilo sa prethodnim pokušajem privatizacije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here