U kabinetu gradonačelnika Zrenjanina Čedomira Janjića održan je radni sastanak sa ambasadorom Južne Koreje Ju Deđongom

0
96

U kabinetu gradonačelnika Zrenjanina Čedomira Janjića održan je radni sastanak sa ambasadorom Južne Koreje Ju Deđongom, i očekuje se da u martu počne izgradnja proizvodnog pogona korejske fabrike ESEKS.

 Njegova ekselencija ambasador Južne Koreje Ju Deđong posetio je Grad Zrenjanin i tim povodom upriličen je prijem u Gradskoj kući gde je održan radni sastanak sa gradonačelnikom Čedomirom Janjićem i njegovim saradnicima. Južnokorejska kompanija ESEKS koja se bavi proizvodnjom emajliranih bakarnih žica i kablovskih proizvoda, započeće proizvodnju u Zrenjaninu, najavljeno je posle radnog sastanka. Gradonačelnik Čedomir Janjić istakao je značaj investiranja korejske fabrike u našem gradu kao i mogućnost dolaska novih fabrika.

Ambasador Deđong izrazio je zahvalnost gradonačelniku Janjiću na gostoprimstvu i istakao da je Zrenjanin veoma dobra lokacija za investiranje. Kako je najavljeno, izgradnja proizvodnog pogona fabrike Eseks očekuje se u martu u industrijskoj zoni Jugoistok-Ečka, a vrednost investicije je 30 miliona evra. Planirano je zapošljavanje 200 radnika.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here