Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravio je u Zrenjaninu

0
123

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravio je danas u Zrenjaninu. Posle susreta u Gradskoj kući sa gradonačelnikom Zrenjanina Čedomirom Janjićem predsednik Srbije prisustvovao je u industrijskoj zoni  Jugoistok Ečka simboličnom polaganju kamena temeljca za izgradnju  pogona kompanije Eseks superior .

 Ispred Gradske kuće, predsednika Srbije pored brojnih Zrenjaninaca, pozdravili su gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i pokrajinski premijer Igor Mirović.  Aleksandar Vučić je po ulasku u Gradsku kuću održao radni sastanak sa najvišim predstavnicima našeg grada, pokrajine kao i menadžmentom južnokorejske kompanije “Eseks”. Uoči ovog susreta, gradonačelnik Čedomir Janjić, predsednik kompanije “Superior Eseks” Brajan Kim i predsednik “Eseks Evrope” Frederik Vajsar potpisali ugovor o kupovini 7 hektara građevinskog zemljišta u industrijskoj zoni “Jugoistok”, na kojem će se nalaziti proizvodni pogoni kompanije.

Posle razgovora u Gradskoj kući, u industrijskoj zoni “Jugoistok” održana je ceremonija na kojoj je simbolično označen početak izgradnje proizvodnog pogon “Eseks superiora”. Prisutnima, na prostoru koji će zauzimati budući pogon, obratili su se predsednik Srbije Aleksandar Vučić, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, predsednik vlade AP vojvodine Igor Mirović i predsednik  “LS Grupe” Kristofer Ku.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se u svom obraćanju zahvalio čelnicima južnokorejske kompanije zbog odluke da finansiraju otvaranje pogona u Srbiji i u Zrenjaninu. On je rekao da će 160 Zrenjaninaca ovde naći posao, kao i da će prosečna plata u ovom budućem pogonu biti oko 90 hiljada dinara. To, prema rečima predsednika Srbije ‘’predstavlja viši, novi stepen investicija koje se dovode u Srbiju.

Predsednik Vučić je dodao i da će Zrenjaninci uskoro biti u prilici da budu ponosni na novi pogon, istakavši da želi da se korejski investitor zadrži u našoj zemlji i u Zrenjaninu.

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić naglasio je da se naš grad već više godina trudi da postane poželjno mesto za investiranje i za otvaranje novih radnih mesta.

Predsednik Vlade AP Vojvodine Igor Mirović je u svom obraćanju istakao da se u našoj zemlji, pa i u Vojvodini odvija svojevrsni proces reindustrijalizacije.

Predsednik LS Grupe  Kristofer Ku istakao je da mu je velika čast što će se novi  pogon nalaziti u Zrenjaninu. On je naveo i da je ‘’danas veliki dan kako za kompaniju, tako i za sve građane Srbije, jer ova južnokorejska kompanija želi da radi na jačanju partnerskih odnosa na obostranu korist.

Kompanija “Superior Eseks”,  globalni je lider  u proizvodnji i distribuciji bakarnih i aluminijumskih žica. “Eseks Evropa” evropska je podružnica kompanije “Superior Eseks”  vodeći je dobavljač žice za proizvodnju transformatora, motora i generatora, a kompanija koja će poslovati u Srbiji, registrovana je kao “Eseks Balkan” d.o.o.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here