Održan je stručni sastanak Podružnice lekara Zrenjanin pod nazivom “Primena telemedicine u radiologiji”

0
225

U sali hotela Vojvodina održan je stručni sastanak Podružnice lekara Zrenjanin pod nazivom “Primena telemedicine u radiologiji”.

Tema akreditovanog predavanja bila je “Primena telemedicine u radiologiji”. Inače ovo je jedno specifično predavanje na kojem se govorilo o visokosofiscitiranoj tehnologiji, IT sistemima i PAK sistemima. Nešto više o samoj telemedicini rekao je specijalista radiolog, Dr Lodi Gabor.

Važno je znati da je telemedicina proces, a ne tehnologija. Ona ne označava samo direktan odnos između lekara i pacijenta, već sve oblike komunikacije između različitih subjekata koji se vrše sa manje ili veće udaljenosti, a koji imaju za cilj unapređenje zdravlja pacijenata. U tom smislu, telemedicina je i komunikacija putem videolinka tokom operacije, automatska razmena podataka između uređaja za dijagnostiku na ruci pacijenta i centralnog servera,elektronsko prepisivanje lekova, kao i onlajn seminar o pružanju prve pomoći. Jednom rečju, sve što doprinosi unapređenju zdravlja, a što se realizuje uz pomoć savremenih tehnologija sa manje ili veće udaljenosti, je telemedicina, odnosno telezdravlje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here