Prvi sajam zemljoradničkog zadrugarstva i mladih domaćina sela Srbije u Zrenjaninu

0
119

Ministar zadužen za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća Milan Krkobabić posetio je Zrenjanin gde je nakon sastanka sa gradonačelnikom Čedomirom Janjićem otvorio Prvi sajam zemljoradničkog zadrugarstva i mladih domaćina sela Srbije – ,,Mladenci,, koji se održava u hali sportova Medison

 Ministra Milana Krkobabića su u Gradskoj kući dočekali načelnica Srednjobanatskog upravnog okruga Snežana Vučurević, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i zamenik gradonačelnika Saša Santovac. Održan je radni sastanak tokom kojeg je bilo reči o razvoju zadrugarstva i pospešivanja i revitalizacija sela u Vojvodini i Srbiji. Povod posete bio je i sajam zemljoradničkog zadrugarstva i mladih domaćina sela Srbije – ,,Mladenci’’ koji se prvi put održava u našem gradu. Gradonačelnik Čedomir Janjić izrazio je zadovoljstvo povodom dolaska ministra Krkobabića a o sajmu i stanju poljoprivrednika na teritoriji grada Zrenjanina rekao je sledeće:

Ministar Krkobabić ocenio je ovaj sajam i slične manifestacije kao dobre prilike da se selo vrati u  žižu interesovanja i da se omogući mladim ljudima da imaju mogućnost izbora. Potom je podsetio na statistiku zadrugarstva na teritoriji ovog područja. 

Ministar Krkobabić je posle sastanka u Gradskoj kući otvorio u hali Medison prvi sajam zemljoradničkog zadrugarstva i mladih domaćina sela Srbije – ,,Mladenci,, koji je okupio veliki broj izlagača. Detalje o organizaciji sajma iznela je direktorka Poljoprivredne stručne službe Zrenjanin Kristina Salapura.

Sajam se održava pod pokroviteljstvom Vlade Srbije – Kabineta za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća i Srpske akademije nauka i umetnosti a trajaće do nedelje, 25.marta. Tokom trajanja sajma biće održane razne tribine kao i savetovanja na temu poljoprivrede i života na selu.

 

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here