Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlemom Dezirom

0
108

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlemom Dezirom sa kojim je razgovarao o važnosti medijskih sloboda i zaštiti novinara.

Predsednik Vučić je istakao da Srbija čvrsto podržava principe i standarde slobode medija i izražavanja i naglasio da će se, o nacrtu Strategije razvoja sistema javnog informisanja u Republici Srbiji, konsultovati sa OEBS-om.

Predstavnik OEBS-a je istakao da je prioritet OEBS-a bezbednost novinara, kao i rešenje slučajeva ubistava novinara. On je naglasio da je izuzetno važno što je Srbija formirala Komisiju za istragu ubistva novinara i da će danas prisustvovati obeležavanju godišnjice ubistva Slavka Ćuruvije.

Dezir je istakao važnost stvaranja klime u kojoj se podržava zaštita novinara i sprečavaju pretnje, kao i da je od izuzetne važnosti uspostaviti transparentne uslove za finansiranje medija.

Predsednik Vučić je istakao da nadležni organi rade na rešavanju svih prijavljenih slučajeva napada na medije i njihove predstavnike i ulažu maksimalne napore da pronađu i kazne počinioce nasilja nad novinarima. On je izrazio spremnost da predstavnika za slobodu medija nadležne institucije obaveštavaju o napretku u rešavanju slučajeva koji se tiču bezbednosti novinara i merama koje se preduzimaju u cilju prevencije potencijalnih napada.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here