Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio da Vojska Srbije mora da bude snažan odvraćajući faktor za svakoga ko bi pokušao da izvrši agresiju na našu zemlju

0
99

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio da Vojska Srbije mora da bude snažan odvraćajući faktor za svakoga ko bi pokušao da izvrši agresiju na našu zemlju.

Predsednik Srbije je na prijemu povodom Dana Vojske Srbije u Predsedništvu Srbije čestitajući pripadnicima Vojske praznik rekao  da će Srbija imati najmodernije opremljenog vojnika i da će se za vojsku izdvajati više novca. Međutim, tražiće i rezultate.

Pripadnicima Vojske srbije predsednik  je poručio da su pred njima ozbiljni zadaci, i da moraju uvek da budu spremni da odvrate svakog potencijalnog agresora. “Srbija mora uvek biti spremna” rekao je predsednik Srbije i naznačio da je politika ta koja treba da čuva mir i stabilnost, da nikada vojska ne bude upotrebljena, “ali vojska u svakom trenutku mora biti spremna, jer samo tako nečemu služi”, poručio je Vučić.

Predsednik Vučić  je rekao da se danas obeležava najveći vojni praznik, u znak sećanja na više od dva veka od Takovskog ustanka, a radi vrednovanja tradicije obeležavanja sećanja na žrtve i učesnike oružanih sukoba.

Povodom Dana Vojske, u ime predsednika Srbije i vrhovnog komandanta Aleksandra Vučića, venac na Spomenik neznanom junaku na Avali, položio je ministar odbrane Aleksandar Vulin, u pratnji načelnika Generalštaba Vojske Srbije, generala Ljubiše Dikovića i komandanta Ratnog vazduhoplovstva i PVO general-majora Ranka Živaka.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here