Izjava Sande Rašković Ivić povodom vlasništva niškog aerodroma

0
152

U celoj priči oko toga da li će niški aerodrom ostati vlasništvo grada ili će ga preuzeti Republika uznemirava  činjenica da Nišlije koji čine lokalnu vlast  rade protiv interesa svoga grada- izjavila je potpredsednica Narodne stranke dr SANDA RAŠKOVIĆ IVIĆ.

Pojedini analitičari smatraju da će Skupština grada Niša usvojiti predlog da se aerodrom “Konstantin Veliki” prebaci republici, čim se situacija stiša i protesti Nišlija splasnu. Oni ocenjuju i da je sednica Skupštine grada Niša, na kojoj je trebalo da bude usvojena odluka o prenosu u državno vlaništvo aerodroma “Konstantin Veliki”, odložena zbog talasa protesta građana koji su  iznenadili  vlast. Da li prema oceni Narodne stranke republička vlast želi da ograniči razvoj aerodroma da bi zaštitila koncesionara, iako je činjenica da Niš najmanje putnika uzima od Beograda, glasilo je pitanje koje smo uputili potpredsednici Narodne stranke dr Sandi Rašković Ivić.

Narodna stranka je u saopštenju za javnost naglasila ‘’da je nedopustivo da se sputava razvoj niškog aerodroma i celog Niša za račun ostvarivanja većeg profita stranog koncesionara aerodroma Nikola Tesla. Vlast iz Beograda nameće Nišlijama odluku o pitanju od opšteg interesa kao što je budući status niškog aerodroma, u procesu iz kojeg su isključeni stručna javnost, politčki predstavnici građana i mediji. To ceo proces čini nedovoljno transparentnim i izaziva opravdanu sumnju u korupciju i ostvarivanje lične materijalne koristi nekih aktera- navodi Narodna stranka.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here