Vojislav Šešelj: “Koristeći svoja ustavna i zakonska prava na javno okupljanje SRS je zakazala miting u Hrtkovcima , a policija je bez ikakvog razloga miting zabranila.”

0
102

Koristeći svoja ustavna i zakonska prava na javno okupljanje  Srpska radikalna stranka je zakazala miting u Hrtkovcima , a policija je bez ikakvog razloga miting zabranila. Nikakve opasnosti nije bilo po ljude, imovinu, javne objekte , a svi naši mitinzi su uvek bili mirni, bez incidenata – rekao je novinarima u Jarku predsednik Srpske radikalne stranke prof.dr Vojislav Šešelj.

Kao što je i najavio predsednik Srpske radikalne stranke prof. dr Vojislav Šešelj, radikali su u nedelju, 6.maja krenuli na Đurđevdanski radikalski uranak u Hrtkovce, bez obzira na to što je Ministarstvo unutrašnjih poslova zabranilo okupljanje u Hrtkovcima.  Prof.dr Vojislav Šešelj je na poslednjoj konferenciji za novinare u Skupštini Srbije naglasio „da su radikali zakazali miran miting uz podsećanje da kada je on vodio skupove, ’’nikad nije bilo nikakvih incidenata “. Pojačane snage MUP-a su u nedelju ujutro bile uočljive već na izlazu sa auto-puta kod Rume, u mestu Jarak, a put prema Hrtkovcima bio je blokiran. U Jarku pored članova i simpatizera SRS koji su nosili zastave  stranke, bile su prisutne brojne novinarske ekipe sa kojima je lider radikala imao kraći razgovor.

Predsednik Srpske radikalne stranke se u zakazano vreme u Jarku obratio predstavnicima brojnih domaćih i inostranih medija među kojima su bile i ekipe hrvatskih tv stanica.

Prof.dr Vojislav Šešelj je odgovarajući na novinarsko pitanje: šta će se dogoditi posle njegovog obraćanja I šta je cilj akcije radikala, pored ostalog rekao:

Lider radikala je odgovorio i na pitanje kako komentariše ovakvo današnje ponašanje vlasti.

Nakon obraćanja novinarima prof.dr Vojislav Šešelj je kratko razgovarao sa pripadnicima MUP-a koji su bili raspoređeni u Jarku nakon čega je krenuo prema Beogradu. Okupljanje u Jarku je obeležio i manji incident koji su svojim ponašanjem izazvali članovi Liberalno-demokratske partije nakon čega je usledio i kraći verbalni duel sa članovima I simpatizerima SRS.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here