Predstavnici 3F sindikata iz Danske boravili su u Zrenjaninu

0
167

Predstavnici 3F sindikata iz Danske boravili su u Zrenjaninu gde su se susreli sa predstavnicima sekcije mladih saveza samostalnih sindikata za grad Zrenjanin i opštine.

U proteklom periodu  ostvaren je kontinuitet i unapređen je nivo saradnje sa sindikatom 3F iz Kraljevine Danske. U nekoliko navrata ostavrene su i posete delegacija 3 F sindikata, a predstavnici našeg sindikata su nekoliko puta boravili u Kraljevini Danskoj , kao gosti danskog siindikata. Prema rečima Nikole Kovačevića,  predsednika Veća saveza samostalnih sindikata za više opština., cilj današnje posete je produžetak saradnje kao i pomoć u sugestijama i načinu kako dostići danski nivo funkcionisanja sindikata.Kovačević je istakao i koji su najveći problemi sa kojima se susreću sindikati u Srbiji.

Ole Nilsen – potpredsednik u grupi transporta 3F sindikata objasnio je da u Danskoj sindikat posluje više od 100 godina i istakao koliko je važno da radnici imaju dobre uslove kao i kolektivni ugovor.

Dobra saradnja sa danskim sindkatima koja traje 18 godina  još više je unapređena i obogaćena realizacijom seminara za osposobljavanje sindikalnih kadrova sa teritorije saveza samostalnih sindikata za grad Zrenjanin i opštine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here