Povodom održavanja 8. Sportske olimpijade školske omladine Vojvodine u Novom Sadu održana je konferencija za novinare

0
74

Povodom održavanja 8. Sportske olimpijade školske omladine Vojvodine u Novom Sadu , u Multimedijalnoj sali Gradske kuće održana konferencija za novinare.

Novinarima su se ovom prilikom obratili gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura, predsednik Saveza za školski sport Milan Radaković i sekretar Saveza za školski sport grada Zrenjanina, Jovan Lekić.  Gradonačelnik Čedomir Janjić je učenicima  zrenjaninskih škola čestitao na plasmanu na olimpijadu  poželelevši im uspeh na najvećem takmičenju u okviru školskog sporta u našoj pokrajini.

Jovan Lekić je naglasio da je olimpijada u Novom Sadu najveća do sada izražavajući očekivanje da će 2022.g. naš grad ponovo biti domaćin ove manifestacije. Predsednik Saveza za školski sport Milan Radaković je učenicima poželeo uspeh uz nadu da će u Novom Sadu učenici pokazati sav sportski duh Zrenjanina. U izjavi medijima pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura podsetio je da je naš grad već dva puta bio domaćin najvećeg sportskog takmičenja učenika vojvođanskih škola.

Sekretar Saveza za školski sport Jovan Lekić je govorio nešto više o tome koliko će sportova biti zastupljeno na olimpijadi i kako su protekle kvalifikacije na teritoriji našeg grada.

U okviru 8.Sportske olimpijade školske omladine učenici osnovnih i srednjih škola takmičiće se u: atletici, stonom tenisu, plivanju, košarci,  rukometu, fudbalu, basketu 3 na 3, streljaštvu, karateu, džudou i u drugim sportovima koji se nalaze u redovnom sistemu školskog sporta Srbije. Tokom trajanja olimpijade biće organizovane i stručne tribine, kvizovi, druženja sa promoterima i zabavni programi.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here