Poslanik radikala Miljan Damjanović je na konferenciji za novinare najstrože osudio poteze predsednika LSV-a Nenada Čanka i predsednika LDP-a Čedomira Jovanovića

0
137

Poslanik radikala Miljan Damjanović je na konferenciji za novinare najstrože osudio poteze predsednika LSV-a Nenada Čanka i predsednika LDP-a Čedomira Jovanovića a potom dodao da će se Srpska radikalna stranka suprotstaviti održavanju festivala „Mirdita, dobar dan“ kojim se Kosovo prikazuje kao nezavisna država.

 Na konferenciji koja je održana u Domu Narodne Skupštine poslanik radikala Miljan Damjanović najpre je govorio o pozivu predsednika Odbora Skupštine Srbije za evropske integracije i predsednika Lige socijademokrata Vojvodine Nenada Čanka, koji je uputio predsednici tzv. skupštinskog Odbora za spoljne poslove tzv. Republike Kosovo, Vjosu Osmani Sadriu da prisusutvuje događaju u Skupštini Srbije.

Damjanović je potom dodao da pored Nenada Čanka i lider LDP-a Čedomir Jovanović nastavlja jaku prošiptarsku lobističku aktivnost. U prilog tome govori činjenica da je Jovanović potvrdio svoj dolazak u Prištinu na sutrašnju tribinu koju organizuje Demokratski institut Kosova, na temu „Perspektiva dijaloga Kosova i Srbije”. Jovanovićeve reči da je Kosovo nezavisna država Damjanović je najstrože osudio rekavši da takvu izjavu ne bi dali čak ni Ramuš Haradinaj ili Hašim Tači.

Damjanović je na konferenciji kritički govorio i o Inicijativi mladih za ljudska prava koju je donedavno predvodila sadašnja aktivistkinja Liberalno demokratske partije Anita Mitić. Treću godinu za redom organizuju festival ,,Mirdita, dobar dan’’ koji prema mišljenju radikala jasno radi protiv interesa Srbije.

Festival „Mirdita, dobar dan“ osnovan je pre nekoliko godina u nameri da se jednom godišnje beogradskoj publici predstavi kulturna i društvena scena Kosova, a potom i obrnuto. Republika Srbija i državni organi moraju da zabrane ovakav festival koji radi protiv interesa Srbije, zaključio je na kraju konferencije poslanik radikala Miljan Damjanović.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here