Povodom obeležavanja Međunarodnog dana fizičke aktivnosti u vrtiću “Dečja radost” organizovan je javni sportski čas

0
343

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana fizičke aktivnosti u vrtiću “Dečja radost” organizovan je javni sportski čas.

Međunarodni dan fizičke aktivnosti obeležava se od 2002. godine, kada je Svetska zdravstvena organizacija u cilju podizanja svesti celokupne svetske javnosti o značaju i važnosti redovne fizičke aktivnosti u očuvanju i unapređenju dobrog zdravlja i blagostanja pokrenula globalnu inicijativu za obeležavanje ovog dana. Tim povodom je u vrtiću “Dečja radost”, u saradnji sa udruženjem “Ženska inicijativa ŽIZ” i Školicom sporta Long Jump – Ivana Španović organizovana promocija dečje atletike i dečjeg sporta na kojoj su učestvovali najmlađi. Promociji su prisustvovali pomoćnik direktor PU Tatjana Lojović, vaspitači ovog vrtića kao i trener školice sporta Vesna Španović.

Školicu sporta „Long jump Ivana Španović“ u narednom periodu očekuje još jedna lepa manifestacija.

Predsednica udruženja  “Ženska inicijativa ŽIZ” Marijana Mišić Andrić istakla je cilj današnje manifestacije kao i aktivnosti koje udruženje inicira.

Svi koji žele i mogu da pomognu da se revitalizuje dvorište vrtića “Dečja radost” u Zrenjaninu mogu se obratiti predsednici udruženja  “Ženska inicijativa ŽIZ” Marijani Mišić Andrić na broj telefona 066-5320011 ili na e-mail adresu womenswiz@outlook.com, kao i Predškolskoj ustanovi Zrenjanin.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here