SRS neće odustati od inicijative da se na prostoru AP Vojvodine formira centar za hitne intervencije u vanrednim situacijama u saradnji sa bratskom Ruskom Federacijom

0
157

Srpska radikalna stranka neće odustati od inicijative da se na prostoru AP Vojvodine formira centar za hitne intervencije u vanrednim situacijama u saradnji sa bratskom Ruskom Federacijom, po uzoru na postojeći Srpsko – ruski humanitarni centar u Nišu.

 Bez obzira što je vladajuća većina koju predvodi Srpska napredna stranka, uz podršku Čankove Lige socijaldemokrata Vojvodine i Demokratske stranke u Skupštini AP Vojvodine odbacila inicijativu Srpske radikalne stranke za formiranje Srpsko – ruskog humanitarnog centra na prostoru Vojvodine, ogromna podrška građana, preko 30.000 potpisa podrške i realna potreba za obrazovanjem jednog ovakvog Centra, dodatno motivišu Srpsku radikalnu stranku da nastavi da insistira na formiranju istog.

Srpska radikalna stranka najoštrije osuđuje skandalozan, ignorantski stav predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića, koji je bio dužan da uputi mišljenje Skupštini AP Vojvodine povodom inicijative Srpske radikalne stranke. Pokrajinska vlada nije uputila nikakvo mišljenje, najgrublje ignorišući 31. 157 građana, koji su svojim potpisima podržali ideju da se na prostoru severne srpske Pokrajine formira Srpsko – ruski humanitarni centar. Mirović ideju za formiranje Srpsko – ruskog centra u Vojvodini naziva politikanstvom i bespotrebnim dupliranjem kapaciteta, a na sva zvona veliča prekograničnu saradnju u oblasti civilne zaštite sa Hrvatskom i Evropskom unijom i najavljuje otvaranje centra za vanredne situacije u Novom Sadu. Miroviću je prihvatljiva saradnja sa Hrvatskom, EU, sutra i sa NATO, samo ne sa Ruskom Federacijom.

Srpska radikalna stranka je mišljenja da bilo koji oblik saradnje sa bratskom Rusijom donosi čist benefit i konkretnu korist za sve građane koji žive na prostoru Republike Srbije.

Iako nije bilo snega, da pokrije breg, svaka politička „zverka“ u Skupštini AP Vojvodine je jasno pokazala svoj trag. Bezuspešno tragajući i nemušto insistirajući na formalno – pravnim propustima u zahtevu Srpske radikalne stranke, vladajući naprednjaci, socijalisti i Savez vojvođanskih Mađara, potpomognuti Čankom, demokratama i Dosta je bilo  su se složili da odbiju inicijativu za Srpsko – ruski centar u Vojvodini. Nije problem formalno – pravne prirode, nego suštinske, sadržinske.

Srpska radikalna stranka se zahvaljuje svim građanima koji su nam dali svesrdnu podršku u nameri da se formira Srpsko – ruski humanitarni centar u Vojvodini. Srpski radikali će nastaviti da insistiraju da se, na prostoru AP Vojvodine, formira ozbiljan, savremen i efikasan centar za hitne intervencije u saradnji sa bratskom Ruskom Federacijom, jer je to interes svih građana koji žive u ovom delu Srbije.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here