Poslanik SRS Miljan Damjanović rekao je na konferenciji za novinare da će stranka sa svojim simpatizerima sprečiti održavanje festivala „Mirdita, dobar dan“ u Beogradu

0
211

Poslanik Srpske radikalne stranke Miljan Damjanović rekao je na konferenciji za novinare da će ta stranka sa svojim simpatizerima sprečiti održavanje festivala „Mirdita, dobar dan“ u Beogradu, ukoliko nadležni organi Srbije ne spreče tu manifestaciju i rad Inicijative mladih za ljudska prava koja je organizuje.

Današnja konferencija za medije Srpske radikalne stranke na kojoj je govorio poslanik radikala Miljan Damjanović bila je posvećena predstojećoj manifestaciji ,,Mirdita, dobar dan’’ koja je od strane radikala ovom prilikom ocenjena kao antiustavna, protivzakonita odnosno manifestacija koja podriva srpske nacionalne interese. Potpredsednik SRS Milorad Mirčić postavio je pitanje premijerki Ani Brnabić kada će i da li će zabraniti skup a prema rečima Miljana Damjanovića odgovor još uvek nisu dobili.

Za Srpsku radikalnu stranku ne bi bilo sporno da manifestacija govori o teritoriji južne pokrajine Srbije, rekao je Miljan Damjanović. On je ocenio da je u pitanju događaj koji govori o „državi Kosovo, koja će neku svoju kulturu prezentovati u Beogradu – i to je nedopustivo“.

Poslanik radikala Miljan Damjanović je ovom prilikom pozvao Vladu Srbije da pod hitno izađe sa stavom i spreči održavanje manifestacije koja promoviše nezavisno Kosovo kao i da spreči rad Inicijative mladih za ljudska prava koja pomenutu manifestaciju organizuje.

Festival „Mirdita, dobar dan“ je jedinstven događaj koji od 2014. godine beogradskoj publici predstavlja kulturnu i društvenu scenu Kosova, a biće održan od 30. maja do 2. juna, najavila je ranije Inicijativa mladih za ljudska prava.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here