Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić sa saradnicima posetio je 85. međunarodni Poljoprivredni sajam u Novom Sadu

0
101

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić sa saradnicima i grupom od više od pedeset poljoprivrednika sa područja grada Zrenjanina, posetio je 85. međunarodni Poljoprivredni sajam u Novom Sadu.

 Nastavljajući praksu upoznavanja poljoprivrednika sa teritorije našeg grada sa dostignućima I trendovima u modernoj poljoprivredi, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, načelnica Srednjobanatskog upravnog okruga Snežana Vučurević I njihovi saradnici posetili su 85.Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu. Poseta je započeta susretom sa predstavnicima Đenerali  osiguranja Srbija, koji je generalni sponzor Međunarodnog poljoprivrednog sajma, zatim sa čelnicima novosadske firme “Konzul”, koja u našem gradu poseduje silos, sušaru i magacin kao I sa predstavnicima zrenjaninske kompanije “O&M inženjering” koja u industrijskoj zoni Jugoistok u Zrenjaninu poseduje pogon I zapošljava 100-nak radnika koji proizvode I pružaju tehnička rešenja za kompletne fabričke sisteme, delove sistema, proizvodnih linija i opreme po sistemu ključ u ruke.

Na izložbenom delu poljoprivrednih mašina I mehanizacije gradonačelnik Čedomir Janjić se susreo sa predstavnicima kompanije Almex koja je poznata po tome što zastupa mehanizaciju svetski poznatog brenda Klas u našoj zemlji, a uz to je I  vlasnik  zrenjaninskog IPOK-a .

Gradonačelnik Zrenjanina je  zatim posetio I mužljanskog odgajivača simentalskih goveda Petera Čorbu koji je I ove godine izložio kolekciju najboljih primeraka krava I junica simentalske rase.

U okviru 85.Međunarodnog poljoprivrednog sajma na “Manježu’’ novosdaskog sajma održani su i ‘’Dan stočara” i Nacionalna izložba stoke, na kojoj su stočari I odgajivači bili u mogućnosti da na aukciji ponude i kupe najkvalitetnija rase mlečnih I tovnih goveda. Pokrovitelj ovog događaja po drugi put bio je grad Zrenjanin. Govoreći o poseti sajmu I njegovom značaju za razvoj stočarstva, gradonačelnik Čedomir Janjić rekao je da  je veoma značajno da se na ovako velikim manifestacijama naši poljoprivredni proizvođači prikažu u što boljem svetlu.

Govoreći o rezultatima sprovođenja mera podsticaja na teritoriji grada, odnosno o akciji podele junica simentalske rase stočarima, gradonačelnik Čedomir Janjić je rekao.

Gradonačelnik Čedomir Janjić je još jednom istakao I podsetio na značaj akcija koje su na teritoriji grada sprovođene tokom proteklog perioda, a koje su se ticale poljoprivrede I poljoprivredne proizvodnje.

 

Treba istaći da je u okviru Večeri šampiona, koja je održana u Master centru Novosadskog sajma, našem gradu uručen veliki pehar Novosadskog poljoprivrednog sajma – “Najbolji u agrobiznisu”, koji je dodeljen Zrenjaninu kao najuspešnijoj lokalnoj zajednici u podsticanju agrobiznisa. Novosadski međunarodni poljoprivredni sajam otvoren je do 21. maja.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here