U Narodnom pozorištu Toša Jovanović održana je završna svečanost manifestacije ,,Čitalačka značka”

0
135

U Narodnom pozorištu Toša Jovanović održana je završna svečanost manifestacije ,,Čitalačka značka”.

Svečanim programom održanim u Narodnom pozorištu „Toša Jovanović“ završena je 35. manifestacija „Čitalačka značka“ u organizaciji Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“. Sa idejom da se razvija i neguje kultura čitanja kod dece predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta, biblioteka je najpre nagradila predškolce koji su učestvovali na Maloj čitalačkoj znački, a zatim su nagrađeni i pohvaljeni učenici osnovnih škola, autori najuspešnijih čitalačkih dnevnika. Ove godine Biblioteci je predato 465 dnevnika iz 35 škola istakla je PR GNB ,,Žarko Zrenjanin’’ Jelena Đorđević Perc.

Dečje odeljenje biblioteke u saradnji sa Predškolskom ustanovom Zrenjanin dugi niz godina praktikuje kolektivni upis u biblioteku svih predškolaca zrenjaninskih vrtića. Početkom svake upisne godine, vaspitači sa predškolcima posećuju Dečje odeljenje zrenjaninske biblioteke i deca dobijaju na poklon svoje prve članske karte. Nešto više o učešću Predškolske ustanove u pomenutoj manifestaciji rekla je Stanka Kovrlija, koordinator kulturnih aktivnosti u Predškolskoj ustanovi.

Izložba svih ovogodišnjih kolekcija, kao i najuspešnijih dnevnika biće priređena u čitaonici dečjeg odeljenja, a biblioteka uz podršku kompanije Gomex, priprema i veliku izložbu posvećenu ovoj manifestaciji koja traje 35 godina.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here