Izjava Miloša Hrkalovića povodom izgradnje jeftinih stanova

0
170

Treba napraviti ozbiljnu analizu I razmisliti koje sve društvene grupe treba obuhvatiti akcijom izgradnje jeftinih stanova – rekao je predsednik  Saveta Kancelarije za mlade GO Savski venac  Miloš Hrkalović komentarišući početak gradnje jeftinih stanova za pripadnike službi bezbednosti  u Beogradu.

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović izjavila je pre nekoliko dana da bi gradnja jeftinih stanova od sledeće godine, osim za pripadnike službi bezbednosti  mogla da bude proširena i na prosvetare i lekare. Pojasnila je da je za izgradnju jedne stambene zgrade potrebno oko godinu dana, a stanovi će se graditi u Nišu, Kraljevu, Vranju i Beogradu. Sledeće godine bi mogli da očekujemo proširenje ovog modela i na druge grupe kao što su prosvetari ili lekari” objasnila je ministraka. Znači li ovo da se u društvu počinje sa svojevrsnom selekcijom I zašto npr.nema jeftinih stanova za proizvodne radnike, bila su pitanja koja smo uputili predsedniku  Saveta Kancelarije za mlade GO Savski venac  Milošu Hrkaloviću.

Potpredsednica vlade i ministarka građevinasrtva Zorana Mihajlović najavila je  da gradnja može da počne već krajem avgusta u Vranju, Kraljevu i Nišu.  Prethodno je Vlada Srbije usvojila predlog leks specijalis zakona za izgradnju jeftinih stanova.  Inače u pitanju je  zakon o posebnim uslovima za realizaciju projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti. Mihajlović je rekla da će se  u Kraljevu, Vranju i Nišu graditi po 170 stanova, a u Beogradu je predviđena gradnja 400 stanova.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here