Potpisan sporazum o izradi plana za upravljanje otpadnim vodama

0
98

Predstavnici 5 lokalnih samouprava Srednjebanatskog okruga potpisali su sporazum o izradi plana za upravljanje otpadnim vodama. Grad Zrenjanin očekuje početak rada na rešenju ovog problema sledeće godine.

Sporazum o izradi regionalnog plana za upravljanje vodama i otpadnim vodama u Srednjobanatskom upravnom okrugu potpisan je između 5 opština ovog okruga u Sali gradskog Veća grada Zrenjanina. Sporazum je potpisan između Grada Zrenjanina i opština Žitište, Sečanj, Novi Bečej i Nova Crnja, a deo je projekta paketa podrške gradovima i opštinama kroz unapređenje usluga u oblastima upravljanja otpadom, otpadnim vodama i vodosnabdevanjem.

Nakon potpisivanja sporazuma sledi usvajanje odluke u svih pet lokalnih samouprava, a nakon toga stvaraće se timovi za sprovođenje plana. Grad Zrenjanin već naredne godine može očekivati odabir partnera za javno privatno partnerstvo za izgradnju centralnog prečišćača otpadnih voda ukoliko to bude put do rešenja problema, u protivnom, iskoristiće se sredstva fondova EU.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here