Prеdsеdnik Rеpublikе Srbijе Alеksandar Vučić prisustvovao je cеrеmoniji uručеnja ugovora o zaposlеnju 100 najboljih diplomaca

0
151

Prеdsеdnik Rеpublikе Srbijе Alеksandar Vučić prisustvovao je cеrеmoniji uručеnja ugovora o zaposlеnju 100 najboljih diplomaca svih mеdicinskih fakultеta u Srbiji. 

 Predsednik Aleksandar Vučić je tokom dodele ugovora o zapošljavanju 100 novih diplomiranih studenata medicinskih fakulteta u  našoj zemlji istakao ‘’da mladim ljudima merilo uspeha ne treba da bude odlazak iz zemlje, već treba da doprinesu promeni okruženja u kojem žive. On je najavio da će svakih šest meseci država tražiti novih 50 najboljih diplomaca omogućavajući im specijalizaciju, doktorske studije, što je, kaže, najbolji način ulaganja u zdravstvo.

Aleksandar Vučić je mladim lekarima poručio : ‘’Radite, dajte sve od sebe da budete sjajni doktori i ljudi. Znam kakva je razlika između odgovornih i neodgovornih,i onih koji žele da budu najbolji, da pobeđuju i onih kojima to nije važno. Pobeđujte za svoju zemlju, za sebe i svoje porodice. To nam je potrebno više nego ikada. Nadam se da je ovom malom pažnjom država uspela da pokaže koliko ste joj važni”, zaključio je Vučić .

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je da se od ponedeljka, kada će 100 diplomaca koji su danas dobili ugovore za posao početi sa radom, menja srpsko zdravstvo. “Ovi studenti će od ponedeljka dobiti posao, specijalizaciju, plaćene doktorske studije, i tako su im otvorena vrata da budu profesori na Medicinskom fakultetu”, rekao je Lončar i posebno se zahvalio predsedniku Srbije, vladi i Medicinskim fakultetima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here