Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović prisustvovali su otvaranju Logističkog centra kompanije „Lidl Srbija“

0
141

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović prisustvovali su u Novoj Pazovi otvaranju Logističkog centra kompanije „Lidl Srbija“.

Predsednik Republike Aleksandar Vučić je posle obilaska Logističkog centra  rekao da Srbija, otvaranjem ovog centra, pravi važan korak na zahtevnom putu dostizanja evropskog standarda života i najavio da bi do kraja godine trebalo biti otvoreno 16 prodajnih objekata ove kompanije.

„Lidl u Srbiji danas zapošljava 502 radnika, a otvaranjem prodajnih objekata širom zemlje, plan je da broj zaposlenih poraste na 1500“, rekao je predsednik Srbije.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović izjavio je da mu je veliko zadovoljstvo što prisustvuje otvaranju Logističkog centra kompanije Lidl, najvećeg diskontnog trgovinskog lanca u Evropi, ističući da ova investicija pokazuje, kako je rekao, pravo lice Srbije I da će otvaranje centra doneti barem tri pozitivna efekta .

‘’Želimo biti dugoročni partneri sa najboljim odnosom cene i kvaliteta na tržištu – izjavio je ovom prilikom genralni direktor kompanije „Lidl Srbija“ Tomislav Šapina.

Ambasador Nemačke Aksel Ditman rekao je da je ova investicija pokazatelj dobre saradnje dve zemlje i dodao da će pored otvaranja novih radnih mesta, poslovanje Lidla u Srbiji omogućiti i transfer znanja i tehnologija.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here