Predsednik Srpske radikalne stranke dr Vojislav Šešelj izjavio je da je Jorgovanka Tabaković moralno nepodobna za funkciju guvernera

0
171

Predsednik Srpske radikalne stranke dr Vojislav Šešelj izjavio je da je Jorgovanka Tabaković, koja je ponovo predložena za funkciju guvernera Narodne banke Srbije, moralno nepodobna za tu funkciju.

Predsednik Srpske radikalne stranke je tokom rasprave u Skupštini Srbije, gde se objedinjeno raspravljalo o izboru Jorgovanke Tabaković za guvernera, kao i o još nekoliko zakona, govorio o kupovini stanova, trošenju državnog novca i o radu Jorgovanke Tabaković isključivo u interesu banaka. Prof dr Vojislav Šešelj je podsetio da se guvernerka hvali jakim dinarom, dok je istovremeno ekonomija slaba.

Prof. dr Vojislav Šešelj je podsetio na slučajeve pojedinih zloupotreba funkcionera stranke dok se SRS nalazila u vladama koje su funkcionisale tokom devedesih godina. On je posebno apostrofirao Jorgovanku Tabaković, rekavši da je bila “jedini ministar ispred radikala u Vladi Srbije koji se moralno obrukao.“ Lider radikala je izneo i druge činjenice koje govore o ličnosti guvernerke Narodne banke.

Prema rečima lidera radikala , Tabakovićeva je Miroslavu Bogićeviću, vlasniku Farmakoma „namestila“ kredit od 25 miliona evra kod ATP Banke. Predsednik Srpske radikalne stranke je zamerio i što Narodna banka Srbije “nije reagovala posle presude da banke nemaju pravo da klijentima naplaćuju obradu i plaćanje kredita o čemu je sekretar Udruženja banaka rekao da tu presudu oni neće da poštuju.“ Prof.dr Vojislav Šešelj je istakao i da je Jorgovanka Tabaković jedini guverner koji nije rešio problem kredita u švajcarskim francima, za razliku od svih drugih guvernera država na Balkanu koji su taj problem uspešno rešili.

Lider radikala se zapitao i ko guši našu privredu, ocenjujući da su “to pre svih guverner Narodne banke i bivši ministar finansija Vujović koji nije nevin u svemu tome.“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here