Potpisan Memorandum o saradnji Tehničke škole sa predstavnicima kompanija koje posluju na teritoriji našeg grada

0
96

U sali Gradskog veća potpisan je Memorandum o saradnji Tehničke škole sa predstavnicima kompanija koje posluju na teritoriji našeg grada.

Tehnička škola u Zrenjaninu potpisala je Memorandum o saradnji sa kompanijama Draxlmaier, I.M.S. i Šinvoz u prisustvu gradonačelnika Zrenjanina Čedomira Janjića. Na ovaj način su povezane obrazovne ustanove sa privrednim sektorom što će rezultirati dualnim obrazovanjem učenika. Dolazak novih investitora pokazuje da je Zrenjanin dobro mesto za investiranje istakao je gradonačelnik Janjić i dodao da se ove godine očekuje preko 1000 novih radnih mesta.

Koliko saradnja sa kompanijama znači učenicima Tehničke škole kao i koliki je značaj dualnog obrazovanja rekao je direktor škole Đorđe Klać.

Generalni direktor pogona Draxlmaier u Srbiji Michael Wagner rekao je da ovakav sistem rada postoji u Nemačkoj i izrazio nadu da će i ovde doneti dobre rezultate.

 “Učenje kroz rad” pokazalo se kao dobra praksa tokom koje učenici stiču kompetencije neophodne za efikasan i produktivan rad u odrađenom zanimanju ili grupi zanimanja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here