I ove godine biće izdvojena značajna sredstva za pčelare na teritoriji grada Zrenjanina

0
97

I ove godine biće izdvojena značajna sredstva za pčelare na teritoriji grada Zrenjanina. Ovo je potvrdio gradonačelnik Janjić prilikom obilaska pčelarskog gazdinstva Gavrilović u Lukićevu.

 U Srbiji će, prema proceni stručnjaka Srpske akademije nauka i umetnosti, ove godine biti proizvedeno oko 9.000 tona meda.  To je rekordna proizvodnja kao 2013. Godine. Zrenjanin podstiče razvoj pčelarstva u Srednjem Banatu i povećava sredstava namenjana medarima. Proizvođači će ove godine, po drugi put, dobiti  subvencije i za pčele. Gradska uprava pomoći će razvoj pčelarstva i unaprediti proizvodnju meda sa tri miliona dinara ove godine na području Zrenjanina.

Da će grad Zrenjanin i ove godine nastaviti putem dobre prakse potvrdio je i sam gradonačelnik Janjić, koji je u društvu svojih pomoćnika, Duška Radišića i Dragana Ćapina, obišao pčelarsko gazdinstvo Gavrilović u Lukićevu.

Poslednjih godina republika i pokrajina povećavaju iznose, koje izdvajaju za razvoj pčelarstva, a među retkim lokalnim samoupravama, koje iz svojih budžeta podstiču razvoj specifične agrarne delatnosti našao se i Zrenjanin. Do sada su pčelari dobijali samo subvencije, koje država daje po košnici, a od prošle godine su u prilici ,da uz pomoć grada, nabave opremu i pčele.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here