Fabrika vode uskoro kreće sa probnim radom

0
122

Fabrika vode uskoro kreće sa probnim radom. Ovo su i zvanično potvrdili nadležni. Nasuprot tome, Građanska inicijativa Zajedno za vodu, podnela je Osnovnom javnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv NN lica, zbog, kako navode, dovođenja grada Zrenjanina u bezizlaznu situaciju.

Postrojenje za prečišćavanje vode uskoro kreće u probni rad. Puštanju u probni rad prethodiće sastanak u Beogradu, rekao je gradonačelnik Čedomir Janjić.

Pred kamere nije hteo direktor Zilio grupe, Nenad Obradović, ali je u telefonskom razgovoru potvrdio da će se puštanje u probni rad odigrati u narednih 10 dana i da je došlo do zastoja administracije. Sa druge strane, GI Zajedno za vodu, i dalje traži odgovornost nadležnih. Ovoga puta, rešili su da rešenje tog pitanja prepuste stvarno nadležnim institucijama, te su tako predstavnici ove inicijative predali Osnovnom javnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv NN lica.

Premijerka Brnabić, 30. Januara izjavila je je :”U ovom trenutku je izvesno da će Grad Zrenjanin morati da preuzme fabriku vode i da se dogovori oko svih uslova. Vlada Republike Srbije i Pokrajinska vlada će pružiti svu moguću podršku Gradu Zrenjaninu u tome da se ta problem što brže reši i da građani dobiju uslugu koju čekaju već decenijama”. Ova podrška će, čini se, bit ii konkretizovana, s obzirom da je, danas, 5 meseci nakon ove izjave, premijerka Brnabić, prilikom posete Smederevu, a odgovarajući na pitanja novinara, izjavila da je njen lični stav, da  će najverovatnije, Vlada Srbije  morati da izdvoji sredstva iz budžeta za otkup postrojenja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here