Poseta delegacije Francuske ambasade našem gradu

0
72

Ekonomska, kulturna, obrazovna i svaka druga saradnja  Zrenjanina i Francuske, bila je tema posete delegacije Francuske ambasade našem gradu.

O potencijalima saradnje grada Zrenjanina i Francuske, o ekonomiji, kulturi i obrazovanju razgovaralo se u kabinetu gradonačelnika Zrenjanina. Delegacija Francuske ambasade, predvođena Žan Batistom Kizenom i delegacija grada Zrenjanina, na čelu sa gradonačelnikom Čedomirom Janjićem, razgovarale su o modalitetu za jačanje ovih veza.

Gradonačelnik Čedomir Janjić istakao je da još jedna poseta zvaničnika velike i značajne države, kakva je Francuska, govori i o značaju Grada Zrenjanina, kao sredine atraktivne za investiranje i za saradnju u različitim oblastima.

Savezništvo Francuske i Srbije u Prvom svetskom ratu i obeležavanje stote godišnjice odzavršetka rata takođe je bila jedna od tema današnjeg razgovora.

Delegacije su obišle i zrenjaninski “Mlekoprodukt”, koji uspešno posluje u okviru Savencia grupe, u francuskom vlasništvu, kao i zrenjaninsku Gimnaziju, u kojoj učenici uče francuski jezik. Francuski kulturni centar sastavni je deo svetske mreže koju čini više od stotinu francuskih instituta i ima misiju da jača veze između Francuske i Srbije kroz kulturu, školstvo, francuski jezik, visoko obrazovanje, istraživanja. Naslednik Francuskog kulturnog centra u Beogradu, kulturnog i prosvetnog operatera Ambasade Francuske

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here