Željko Vasiljević: ”izmene i dopune Zakona o osnovnim pravima boraca, vojnih invalida i porodica palih boraca značajno će umanjiti stečena prava ratnih vojnih invalida i porodica palih boraca”

0
1003

Najavljene izmene i dopune  Zakona o osnovnim pravima boraca, vojnih invalida i porodica palih boraca značajno će umanjiti stečena prava ratnih vojnih invalida i porodica palih boraca – izjavio je predsednik Udruženja ratnih vojnih invalida svih ratova Srbije Željko Vasiljević.

  Skupština Srbije je po hitnom postupku počela raspravu o izmenama I dopunama Zakona o osnovnim pravima boraca, vojnih invalida i porodica palih boraca. Hoće li se predviđenim izmenama poboljšati status ove populacije ili će izmene i dopune Zakona doneti restriktivna rešenja za veterane I njihove porodice, glasila su pitanja koja smo uputili predsedniku Udruženja ratnih vojnih invalida svih ratova Srbije Željku Vasiljeviću.

Predstavnici nekoliko udruženja ratnih veterana Srbije poslednji veliki protest organizovali su u Beogradu pre dve I po godine. Tom prilikom vojni invalidi, borci I članovi porodica palih boraca zahtevali su  da se poboljša položaj te populacije i usvoji zakon koji će regulisati njihova prava, kao I da se  promeni odnos društva prema ratnim veteranima kao i da se prekine sa  nezakonitom praksom oduzimanja statusa ratnih vojnih invalida.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here