Milojko Pantić u izjavi za KTV televiziju najoštrije osudio pritiske vlasti

0
289

Borba Danice Radić i radnika njene televizije je i borba protiv svih onih koji bi hteli da sve u državi Srbiji  svedu na svoj plitkoumni nivo – rekao je sportski komentator i novinar Milojko Pantić povodom najnovijih pritisaka na rad KTV Televizije

Pružajući podršku KTV Televiziji u borbi za opstanak na medijskom prostoru naše zemlje, sportski komentator i novinar Milojko Pantić poručio je sledeće:

(Ja već godinama svoju emisiju plasiram, odnosno, ne ja, nego Dana Radić, plasira moju emisiju “Sportska galaksija” na KTV televiziji. I gledaoci KTV televizije znaju sve moje stavove, i o fudbalu, i o politici u ovoj zemlji, i ja ne bih došao u Zrenjanin danas, da nije ovoga što se desilo KTV televiziji i Dani Radić lično. A desilo se da je ona, zajedno sa, naravno, kompletnim osobljem KTV televizije, morala da krene u odbranu slobode svog medija, odbranu slobode od vlastodržačkih razbojnika koji bi hteli da sve u državi Srbiji svedu na svoj plitkoumni nivo. I zato sam došao da kažem, prvo, da imam dve poruke. Prvo, gradonačelniku Zrenjanina, ne znam kako se čovek zove, znam, odnosno, mogu da pretpostavim iz koje je stranke, ali, svejedno, gospodine gradonačelniče, niste izabrani za prvog čoveka Zrenjanina, kad ste izabrani, niste postali vlasnik grada Zrenjanina, nije grad Zrenjanin vaša dedovina, da možete da radite šta hoćete, da možete da dajete, kome god hoćete, novac građana Zrenjanina. Morate da radite u opštem interesu, a to znači i u interesu KTV televizije, jer vas je ta televizija podržavala kad ste bili niko i ništa, a ne sada kad ste vlast. I sada vas podržava, a vi hoćete to da uništite. Druga poruka je vođi naših državnih razbojnika, kako ja zovem prvog među vlastodršcima danas u Srbiji. Ko ste vi gospodo i šta ste vi naumili da napravite od Srbije time što radite? A šta radite? Pljačkate ovu sirotinju raju tako što uzimate penzije ljudima, onda, rušite kvartove čitave po gradovima, tako što rušite Savamalu, otimate Nišu aerodrom, pravite hotel na Pančićevom vrhu. Niko vam ništa ne može, ali, zapamtite, postoji neka viša sila, i neka viša pravda, i to ne može trajati dugo, opametite se, dok je vreme. )

Da dodamo da je u godišnjem izveštaju Evropske komisije o napretku Srbije na putu u EU, navedeno pored ostalog  da ‚‚finansiranje medija putem konkursa za medijske projekte  nije uređeno kako je to zakonima regulisano pa se često finansiraju projekti koji nemaju dodirnih tačaka sa ostvarivanjem javnog interesa.Pored toga nijedna državna institucija nema kompletne ni sistematizovane podatke o procesu sufinansiranja.‚‚-navedeno je u izveštaju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here