U Gradskoj bašti predstavnici lokalne samouprave svečano su uručili Vukove diplome najboljim učenicima

0
388

U Gradskoj bašti predstavnici lokalne samouprave svečano su uručili  Vukove diplome najboljim učenicima završnih razreda osnovnih i srednjih škola sa teritorije grada Zrenjanina

Tradicionalno , kao i svakog leta po završetku školske godine , najboljim učenicima završnih razreda osnovnih i srednjih škola sa teritorije našeg grada uručena je najvrednija nagrada – diploma Vuk Karadžić. Ove godine ukupno 154 osnovaca i 81 učenik srednjih škola dobilo je visoko priznanje.  U obraćanju učenicima predstavnici lokalne samouprave su poželeli mladim Zrenjanincima da nastave sa uspesima u životu, a zahvalnost za postignute uspehe je upućena roditeljima i profesorima za  godine koje su posvetili odricanjima , ulaganjima i radu sa decom.

Diplome su prvo uručene najboljim učenicima završnih razreda osnovnih škola. Matija Milosavljević iz OŠ Jovan Dučić u Kleku našao se među onima koji su zaslužili visoko  priznanje.

Dušan Vukanić iz OŠ Petar Petrović Njegoš u Zrenjaninu se tokom dosadašnjeg školovanja isticao u mnogim predmetima pa diploma Vuk Karadžić predstavlja priznananje za uloženi trud.

Dušan je upisao zrenjaninsku Gimnaziju i namera mu je da nastavi sa vrednim radom .

Vuk Vujčin iz OŠ Đura Jakšić iz Zrenjanina je sa lakoćom osvajao nagrade na takmičenjima iz više predmeta pa je pored ostalog i zbog ostvarenih  uspeha proglašen učenikom generacije.

Vuk je rekao da školovanje i školske obaveze nisu uticali na njegovo detinjstvo.

Među srednjoškolcima koji su primili nagradu kao najbolji đak , našla se i svršena gimnazijalka Milana Nikin.

Dunja Gordić je završila Medicinsku školu i pre dva dana uspela je da se upiše na Medicinski fakultet u Novom Sadu.

Svečanost dodele nagrada i priznanja učenicima generacije i ove godine su organizovali lokalna samouprava   i Gradska narodna biblioteka “Žarko Zrenjanin”, koja je za  sve nagrađene učenike obezbedila knjige. Pored toga najbolji učenici  će biti u mogućnosti  da besplatno posećuju i gradske bazene do kraja  godine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here