Vladan Glišić: ”Vlast je svojevremeno pokrenula unutrašnji dijalog o Kosovu ali unutrašnjeg dijaloga ne može biti po pitanju bilo koje teme, ukoliko nemamo slobodne medije”

0
189

Vlast je svojevremeno pokrenula unutrašnji dijalog o Kosovu ali unutrašnjeg dijaloga ne može biti po pitanju bilo koje teme, ukoliko  nemamo slobodne medije – izjavio je predsednik Pokreta narodna mreža Vladan Glišić

U poslednjem  izveštaju Evropske komisije o napretku naše zemlje u priključivanju Evropskoj uniji, najveće zamerke  odnosile su se na vladavinu prava i medijske slobode. Predsednica Vlade Ane Brnabić je pokrenula razgovore sa medijskim i novinarskim udruženjima, formirana je radna grupa za izradu medijske strategije. Pored toga u izveštaju su pomenuti i razgovori na relaciji Beograd – Priština, a očekuje se da dogovor bude postignut najkasnije u prvoj polovini 2019. godine. Šta bi mogao da donese taj dogovor ukoliko ga uopšte bude bilo, pitali smo predsednika Pokreta Narodna mreža Vladana Glišića.

Građani Srbije su tokom poslednjih 20 godina već jednom imali referendum o Kosovu i Metohiji. On je održan 1998. godine, a odlučivano je o učešću stranih predstavnika u rešavanju problema u  južnoj srpskoj Pokrajini. Izjašnjavanje je održano  aprila 1998, a na referendum je  izašlo  73 odsto upisanih birača. Protiv učešća stranih predstavnika u rešavanju problema na Kosovu i Metohiji izjasnilo se 94,73 odsto glasača, a za je bilo 3,41 odsto.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here