Sednica pokrajinske vlade

0
86

Pokrajinska vlada je na sednici, kojom je predsedavao Igor Mirović, usvojila informaciju o potrebi rekonstrukcije i regionalne Opšte bolnice ”Dr Radivoj Simonović” u Somboru, u kojoj gravitira blizu 190.000 stanovnika Zapadnobačkog okruga.

U prvoj fazi, Pokrajinska vlada će, zajedno sa lokalnim samoupravama Sombor, Apatin, Odžaci i Kula, obezbediti sredstva za sufinansiranje izrade projektne dokumentacije, te kompletnu adaptaciju zgrade Hirurškog bloka koja nije temeljnije obnavljanja od kako je izgrađena 1987. godine. Druga faza obuhvata dogradnju novog dela za odeljenja neurologije, pneumoftiziologije i interne medicine, a treća adaptaciju ostalih objekata i uređenje prilaznih puteva i kruga bolnice.

Pokrajinska vlada je danas razmotrila i dala saglasnost na izmenu programa poslovanja DOO „Parka Palić”, I obezbedila je dodatnih 100 miliona dinara za projekat proširenja sadržaja na termalnom bazenu na Muškom štrandu na Paliću, kako bi se ponuda ovog poznatog turističkog odredišta učinila još atraktivnijom .

Fondu za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima AP Vojvodine sredstva su povećana za 20,28 miliona dinara. Ona su namenjena za jednokratnu novčanu pomoć učenicima srednjih škola iz izbegličkih i raseljeničkih porodica, otkup seoskih domaćinstava i za projekat pružanja pomoći izbeglicama u ostvarivanju svojih vlasničkih prava na nekretninama u BiH.

Nakon prethodno usvojene informacije o rekonstrukciji i dogradnji postojećih objekata i izgradnji  novih objekata u okviru kompleksa dvorca Hertelend u Bočaru u opštini Novi Bečej, Pokrajinska vlada zadužila je Upravu za kapitalna ulaganja Vojvodine da sprovede postupke za finansiranje izrade tehničke dokumentacije i tehničku kontrolu projekta. Za te namene Pokrajinska vlada  je izdvojila 15 miliona dinara kako bi se obezbedili uslovi za nastavak izgradnje ovog objekta sa novom namenom.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here