Finale turnira u odbojci na pesku

0
107

Finalnim mečevima u ženskoj i muškoj konkureciji , u nedelju na Peskari, završeno je državno prvenstvo u bič voleju, odbojci na pesku.

Bič volej, je kako u našoj zemlji , pa tako i u našem gradu, jedna od  novijih sportiskih  disciplina, pa se na  popularizaciji i promociji   ovog sporta , radi uglavnom leti,  s obzirom da sezona igranja odbojke na pesku počinje završetkom dvoranske odbojke.  Naš grad, iz kog su potekla mnoga slavna imena odbojke, poput braće Grbić, Maje Ognjenović i Jovane  Brakočević, već 5. put za redom bio je domaćin četvrtom turniru ovogodišnjeg prvenstva Srbije u odbojci na pesku.  Proteklog vikenda na  gradskom kupalištu uz  učeće 42 ekipe, 26 u muškoj i 16  u ženskoj, posetioci Peskare mogli su da uživaju  u svim čarima ovog letnjeg sporta. Turnir su  ove godine organizovali Sportski savez grada Zrenjenina  i Odbojkaški klub ” Klek Srbija šume” , a pod pokroviteljstvom Odbojkaškog saveza Srbije.

Uzbudljiva zavšnica ženskog finala i zlatna medalja pripala je paru Gorani Mrđan  I Aleksandri Aleksić , koje su velikom borbom u  neizvesnoj završnici, rezultatom  2 – 1 savladale  Natašu Savović i Katarinu Raičević.

Zlatne medalje i prvo mesto u muškoj konkurenciji , osvojili su Đorđe Klašnić i Marko Plavšić, koji se prvi ove godine takmiče kao par.Sa 2 – 0 u setovima oni su  savladali drugoplasirane Damjana Pušonjića i Vukašina Rajkovića .

Posle turnira  u Zrenjaninu , koji se pokazao kao veoma dobar domaćin i organizator, ”  Bič volej karavan ” seli se već narednog vikenda  u Bač, nakon čega se očekuju turniri u Beogradu i Novom Sadu, i na kraju ,  polovinom avgusta , veliko finale će biti u Somboru.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here