O učešću Srbije u Ligi nacija govori Milan Živadinović

0
238

Pojedinim igračima treba se zahvaliti  na učešću u reprezentaciji Srbije, a spisak kandidata treba proširiti i usmeriti se na stvaranje fudbalske reprezentacije koja u svom sastavu ima i iskusnije igrače – rekao je fudbalski stručnjak Milan Živadinović povodom početka takmičenja u Ligi nacija.

Liga nacija novo je takmičenje Evropske fudbalske federacije koje će se igrati od septembra ove godine pa do juna sledeće godine. Podeljena je u četiri lige, a svaka liga je podeljena na četiri grupe od po tri ili četiri reprezentacije. Naša reprezentacija je u grupi C sa  Rumunijom, Crnom Gorom i  Litvanijom. Istovremeno približava se i EURO 2020 . Kakve su šanse naše reprezentacije na predstojećim takmičenjima, glasilo je pitanje upućeno fudbalskom treneru I bivšem selektoru reprezentacije Jugoslavije Milanu Živadinoviću.

Fudbalska reprezentacija Srbije će sa rivalima u Ligi nacija igrati po dva puta, kod kuće i na strani, i to tokom septembra, oktobra i novembra ove godine. Ukoliko budu prvi u grupi, ne samo da će izboriti plasman u B ligu, već će naši fudbaleri dobiti priliku da se sa tri preostala pobednika grupe C lige takmiče za “šampionsku titulu” koja znači i automatski odlazak na Evropsko prvenstvo 2020. godine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here