Ivica Dačić izjavio je da je administracija SAD spremna da pruži podršku Srbiji u pronalaženju kompromisnog rešenja za pitanje Kosmeta

0
78

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da je administracija SAD spremna da pruži podršku Srbiji u pronalaženju kompromisnog rešenja za pitanje Kosmeta, što je u ovom trenutku veoma pozitivno za Srbiju.

Ivica Dačić je boravio u dvodnevnoj poseti Sjedinjenim Američkim Državama povodom učešća na Ministarskoj konferenciji posvećenoj religijskim slobodama i na ceremoniji obeležavanja 100-godišnjice podizanja srpske zastave na Beloj kući.

On je tim povodom istakao da je imao veoma uspešne sastanke sa savetnikom za nacionalnu bezbednost Sjedinjenih američkih država  Džonom Boltonom i pomoćnikom državnog sekretara Vesom Mičelom.

Ministar Ivica Dačić je napomenuo da je u razgovoru sa Boltonom postigao saglasnost da se kontakti nastave  uz očekivanje da će se pronaći  kompromisno rešenje za Kosovo i Metohiju.. ‚‚To je za Srbiju u ovom trenutku veoma pozitivno i podsticajno kao mogućnost da se u dijalogu dođe do rešenja koje bi bilo u interesu svih strana‚‚- istakao je Dačić.

Prvi potpredsednik Vlade je učestvovao i na Konferenciji o religijskim slobodama, kojoj su prisustvovali i potpredsednik SAD Majk Pens, državni sekretar Majk Pompeo, kao i savetnik predsednika Trampa Džared Kušner.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here