Dejan Lučić: ”Problem Kosova i Metohije će rešiti Donald Tramp i Vladimir Putin”

0
682

Problem Kosova i Metohije će rešiti Donald Tramp i Vladimir Putin dok su svi ostali u pregovorima samo pioni u šahovskoj igri – rekao je publicista Dejan Lučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je upoređujući dijalog Beograda i Prištine sa šahovskim mečom, ‚‚da ima još figura na tabli i da ćemo probati da izvučemo remi.‚‚ Vučić je nedavno  nakon prijema mladih šahista, upitan kakvo je stanje u dijalogu, ako bi se govorilo jezikom šaha, rekao da smo bili u očajnoj poziciji. “I dalje smo u vrlo teškoj situaciji, ali ima još poneka figura na tabli, pa je moguće da se borimo, pa da probamo da izvučemo nekakav remi iako će biti vrlo teško”, ocenio je predsednik Vučić. Da li predsednikova izjava može da se tumači da smo u situaciji u kojoj je teško izvući i remi, pitali smo publicistu Dejana Lučića.

Dijalog između Beograda i Prištine je prošle godine, podignut na viši nivo i  vode ga predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik  tzv. Kosova Hašim Tači. Poslednja runda održana je pre  dve nedelje i to je bila četvrta po redu na predsedničkom nivou. Inače, EU je 5. aprila ove godine dala Prištini rok od četiri meseca za formiranje Zajednice srpskih opština što predstavlja i najveći problem u šestogodišnjim pregovorima dve strane.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here