Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović razgovarao je sa predsednicima advokatskih komora Srbije i Beograda

0
397

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović razgovarao je sa predsednicima advokatskih komora Srbije i Beograda o aktivnostima koje bi vodile ka unapređenju položaja advokata i njihovoj većoj bezbednosti, sa posebnim osvrtom na nedavno ubistvo advokata Dragoslava Ognjanovića.

Ministar Stefanović je na sastanku sa predsednicima Advokatske komore Srbije i Advokatske komore Beograda – Viktorom Gostiljcem i Jugoslavom Tintorom, istakao da podržava učešće MUP-a u stalnom telu koje će pratiti sve aktivnosti u vezi sa položajem advokata i sve slučajeve napada na njih, a čije su formiranje predložili predsednici advokatskih komora.

On je naveo da MUP preduzima apsolutno sve mere i radnje iz svoje nadležnosti i ulaže sve napore kako bi se što pre pronašli počinioci i nalogodavci ubistva Dragoslava Ognjanovića.

Sastanku su prisustvovali i potpredsednik Advokatske komore Srbije Jasmina Milutinović i advokat Zora Dobričanin Nikodinović, kao i pomoćnik direktora policije Ivan Ristić, načelnik Uprave kriminalističke policije Dejan Kovačević i načelnik beogradske kriminalističke policije Ratko Kostić.

Učesnici sastanka su se saglasili o nastavku svih aktivnosti MUP-a i advokatskih komora, koje će voditi bližoj saradnji ovih institucija, a doprineće i efikasnijem sistemu pravde u zemlji i većoj bezbednosti svih građana, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here