Pitali smo naše sugrađane da li se i u kolikoj meri deca bave fizičkom aktivnošću ili nekim sportom

0
125

Da su dašanja deca i omladina često “hipnotisana” igricama, mobilnim telefonima i drugim vrstama moderne tehnologije, potvrđuju razna istraživanja. Da li se i u kolikoj meri bave fizičkom aktivnošću ili nekim sportom pitali smo naše sugrađane

 Kada govorimo o fizičkoj aktivnosti dece i mlađe populacije , misli se zapravo na njihovu sveukupnu aktivnost koja je u vezi sa radom mišića, pre svega na igru, nastavu fizičkog vaspitanja, sportsku rekreaciju i pravu sportsku aktivnost. Bez obzira na to da li želimo da nam  se deca bave nekim sportom rekreativno ili želimo da oni budu profesionalni vrhunski sportisti, važno je napomenuti da redovna fizička aktivnost, ako je dobro dozirana pozitivno utiče na psiho-fizički razvoj dece i indirektno ima benefite u odraslom dobu. Da li se današnja deca dovoljno bave fizičkim aktivnostima ili sportom,n aše sugrađane smo pitali kakvo je njihovo mišljenje vezano za ovu temu.

Istraživanja u poslednjih dvadesetak godina pokazuju da je porast umereno gojazne i gojazne dece, veoma povećan i  posledica pre svega  loših navika u ishrani , kao i nedovoljne fizičke aktivnosti, a  često je povezana i  sa korišćenjem modernih tehnologija,  kompjutera i video igrica . Fizička aktivnost je bitan deo funkcionisanja svakog deteta i treba da se sprovodi svakodnevno i  kontinuirano,  najbolji je čuvar zdravlja naše dece. Mališani  ujedno grade svoj karakter , povećavaju i fizičku i mentalnu snagu i samopouzdanje i samom tim formiraju svest o pravim životnim vrednostima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here