Jako nevreme ugrozilo rad porodilišta zrenjaninske bolnice

0
96

Nakon velikog i nezapamćenog nevremena koje je u petak u večernjim satima pogodilo Zrenjanin kada se na naš grad sručilo oko 85 l po metru kvadratnom vode , stanje u gradu se  polako dovodi u normalu.  Jako nevreme  prouzrokovalo je  do sada najviše štete i ugrozilo rad  porodilišta zrenjaninske bolnice i  zadalo  velike probleme zaposlenima. Tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj je o nastaloj šteti ,između ostalih govorio i Dr Vladimir Arbutinov, pomoćnik direktora za medicinska pitanja

Nevreme , velika kišna oluja, praćena snažnim grmljavinama, kakvo ni najstariji zrenjaninci ne pamte, sručilo se u petak na naš grad oko 18 i 30 časova. Za više od  sat vremena koliko je trajao pljusak , stručnjaci iz meteorološke stanice kažu da je palo oko 85 l po m2 kiše. Snažan pljusak zahvatio je sve delove grada i poplavio sve glavne saobraćajnice i okolne ulice i ostavio trag u svim gradskim naseljima.  Posledice nevremena najviše su pogodile zrenjanisku bolnicu a  oštećenja su najveća na porođajnom odeljenju, koje je zbog prokišnjavanja krova  i najviše pogođeno.Zahvaljujući brzoj intervenciji,  kako jedinica civilne zaštite i pripadnika vatrogasno- spasilačkog bataljona, tako i reakciji  bolničkog  osoblja , svi pacijenti, porodilje, trudnice i bebe zbrinuti su i premešteni ,  na vreme i na sigurno, i njihovo zdravlje i životi nisu ugroženi. Pomoćnik direktora za medicinska pitanja OB” Dr Đorđe Joanović” Dr Vladimir Arbutinov , dan posle nevremena,  dao je izjavu za medije.

Kakva je situacija na porođajnom , ali i na  drugim odeljenjima dan posle nevremena,  Dr Arbutinov je rekao

Dr  Snežana Bojanić pomoćnik  pokrajinskog sekretara za zdravsto posetila je zrenjaninsku bolnicu i upoznala se sa novonastalom situacijom i  štetom nakon jakog nevremena.

Dr Bojanić se sa pom.dir Dr Vladimirom Arbutinovim dogovorila o daljem tretiranju i zbrinjavanju  pacijenata ne samo grada Zrenjaninina, već i čitavog Srednjobanatskog okruga, i dodala

Narednih dana, kako je naglasio Dr Arbutinov biće procenjeno kolika je materijalna šteta i dodao da je sredstva za popravku krova bolničke zgrade   obezbedila Pokrajina i da će saniranje štete biti završeno u najkraćem mogućem roku.   Dr Arbutinov  je posebno naglasio i  da će se normalizovati rad porodilišta i drugih odeljenja kao i liftova.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here