Gradski odbor SRS Zrenjanin sa žaljenjem konstatuje da su bili u pravu po pitanju lažnih obećanja a u vezi sa rešavanjem problema pijaće vode u našem gradu

0
115

Gradski odbor SRS Zrenjanin sa žaljenjem konstatuje da su bili u pravu po pitanju lažnih obećanja a u vezi sa rešavanjem problema pijaće vode u našem gradu

U saopštenju Gradskog odbora Srpske radikalne stranke Zrenjanin je navedeno da sadašnja vladajuća većina, kao i sve prethodne od 2004 g. vidi problem pijaće vode kao dobar predizborni mamac za birače u svim prethodnim izborima. Uglavnom na gorući problem građana Zrenjanina odgovaraju samo nebuloznim izjavama, zadatim datumima trajnog rešenja, nerazumnim objašnjenjima, ekonomski neopravdanim odlukama, korupcionaškim aferama, suludim odlukama menadžmenta Vodovoda i kanalizacije koje su po pravilu bile na štetu poreskih obveznika tj.građana Zrenjanina. U saopštenju su dalje podsetili da je poznata činjenica da je voda za piće u Zrenjaninu zabranjena još davne 2004.g. kao i to da deo sadašnje opozicije optužuje sadašnju vladajuću većinu da su odgovorni za bahati i nehuman odnos prema sopstvenim građanima. Radikali smatraju da je kako sadašnja vladajuća većina tako i vladajuća većina od 2004 do 2012.godine podjednako odgovorna za nerešavanje problema pijaće vode.

U prethodnih 14 godina vladajuće većine su sve postupke i radnje u odnosu na rešenje zdrave pijaće vode svodile na obmanjivanje građana, izrade silnih planova i projektnih dokumentacija koje su imale za cilj samo da otmu novac od poreskih obveznika i kao krajnji rezultat imale su oduzimanje elementarnog ljudskog prava, a to je svakako pravo na zdravu pijaću vodu. Problem pijaće vode u Zrenjaninu rešavaju i najviši državni organi, ali rezultata nema. Postoje samo obećanja, koja ostaju mrtvo slovo na papiru.

Gradski odbor Srpske radikalne stranke Zrenjanin je dalje naveo da kao privremeno rešenje vide izgradnju eko česmi u svim mesnim zajednicama na teritoriji grada Zrenjanina za koje je peticija bila pokrenuta još 2011.godine a do sada je jedina izgrađena na Bagljašu.

U prethodna tri meseca GO SRS Zrenjanin prikupljao je potpise peticije za izgradnju eko česmi kao privremeno rešenje pijaće vode. Radikali se zahvaljuju svim savesnim i odgovornim građanima koji su prepoznali ideju kao privremeno rešenje i podržali je svojim potpisom. Gradski odbor SRS Zrenjanin ovim putem obaveštava građane da je akcija prikupljanja potpisa i dalje u toku.

Samo zajedničkim snagama možemo ostvariti postavljene ciljeve i obezbediti osnovno ljudsko pravo, a to je pravo na zdravu pijaću vodu. Prikupljanje potpisa se obavlja u prostorijama GO SRS Zrenjanin u ulici Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića 19/6, od 09-13h kao i putem aktivista na teritoriji grada Zrenjanina navedeno je na kraju saopštenja Gradskog odbora Srpske radikalne stranke Zrenjanin.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here