Aleksandar Vučić obišao gradilište Kliničkog centra

0
269

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će u izgradnju nove kule i u rekonstrukciju postojećeg objekta Kliničkog centra Srbije biti uloženo oko 110 miliona evra, te da će pacijenti ubuduće moći da se leče u zgradi sa najboljom opremom.

Predsednik Aleksandar Vučić je tokom obilaska gradilišta Kliničkog centra Srbije , a pred početak građevinskih radova na rekonstrukciji i dogradnji ovog objekta, istakao ‚‚da je sadašnje zdanje počelo da se gradi pre četrdest pet godina.‚‚  ‚‚ Sada, posle 12 godina rada na  izradi master plana, idejnog i glavnog projekta možemo reći da će budući Klinički centar postati najveća zdravstvena ustanova u regionu‚‚ naglasio je Vučić i dodao.

Predsednik Srbije se zahvalio Evropskoj investicionoj banci za povoljan kredit koji je Srbija dobila za rekonstrukciju Kliničkog centra Srbije , ali i za obnovu Kliničkih centara u  Nišu, Novom Sadu i  u Kragujevcu.

Direktor Kliničkog centra Srbije Milika Ašanin je istakao da je ‚‚ centar spreman za predstojeću rekonstrukciju i da građevinski  radovi neće uticati na rad te zdravstvene ustanove. ‘’ On je dodao  i  ‚‚da je Klinički centar veoma važan, s obzirom na to da se tu realizuje 40 odsto zdravstvenih usluga u zemlji i da je svaki treći pacijent iz unutrašnjosti  Srbije.’’

Građevinski radovi na rekonstrukciji Kliničkog centra će početi u septembru. Ugovor je potpisan, a izvođači imaju obavezu da do 24. avgusta dostave bankarsku garanciju Evropskoj investicionoj banci koja finansira projekat. Izvođač radova biće konzorcijum koji čine GeHa Holding i Delta inženjering, a planirano je da radovi budu završeni do 2022. godine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here